Finish - leemstuc

Tierrafino Finish leemstuc is een natuurlijke leemstuc, ontwikkeld voor het afwerken en verfraaïen van binnenmuren in woon- en werkruimten. Muren behandeld met Tierrafino Finish ogen stijlvol en stralen rust uit. Een Tierrafino-muur is van dichtbij te herkennen aan een subtiele, levendige structuur.

Tierrafino Finish is een 100 % natuurlijk bouwmateriaal samengesteld uit verschillende soorten zand en gekleurde klei. De grondstoffen worden uit diepe aardlagen gewonnen en komen uit verschillende klei- en zandgroeves in Europa. Ze zijn gegarandeerd onvervuild. Tierrafino Finish bevat geen enkele chemische toevoegingen of kleurpigmenten. De hechtcapaciteit, de duurzaamheid en kleurechtheid zijn alle natuurlijke eigenschappen. Tierrafino Finish is niet brandbaar en is qua sterkte vergelijkbaar met kalkmortelstuc.

Daglicht brengt op bijzondere wijze de eigen structuur van Tierrafino naar voren. De muur heeft een doorleefd karakter. Fel zonlicht wordt door een Tierrafino-muur getemperd. Op onze website vindt u in PDF formaat de technisch fiche van Tierrafino Finish inclusief ondergronden-overzicht.

Leem Général

Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is.

Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter dit regulerende effect zal zijn. Daarom werkt Tierrafino Finish leemstuc het beste in combinatie met een dikkere laag bruine Base leemstuc als ondergrond (zie de Tierrafino Base pagina op onze website).

Leem heeft als bestanddelen klei en zand. Klei heeft van nature een schimmelafstotende werking.
Bovendien is klei van nature anti-statisch.

 

25 kg zak Tierrafino Finish
= 40 stuks per palet

NL

Home

Hydroment:

Finition:

Partenaires:

Humidimètres

Garanties

Tarifs

Info technique

Conditions generale

Contact

Liens

 

Général

Utilisation

Le mélange des couleurs - avec des exemples

Lien vers Fabricant

Dover-wit Blanc de Delphes
Ocre Romain Orange de Nassau
Rouge de Djenné Ayers Rock
Vert d’Iquitos Gris de Gomera