Le site en langue française est encore en construction, nous nous en excusons

Objets de référenc

Hydroment heeft in 35 jaar reeds meer dan 14 miljoen m2 gesaneerd. Het product is ontwikkeld om een eeuwenoude kelder van een Munchener bierbrauerei te saneren. Sindsdien is zijn producten van Hydroment ingezet bij de sanaring van talloze monumenten, kerken, oude boerderijen, woonhuizen, industiegebieden enzovoort enzovoort.

Hydroment wordt ook regelmatig ingezet bij nieuwbouw in gebieden met grote kans op problèmes d'humidité zoals moerrassige gebieden en gebieden met een hoge grondwaterstand.

Wij zijn om reden van privacy zeer terughoudend met het plaatsen van referentieobjecten van particulieren. Onderstaand treft u enige opjecten aan van monumenten en openbare gebouwen.

Aquastra BVBA restaureert op dit moment ( sept 2010) de monumentale Sint Vedastuskerk van Zerkegem met gebruik van Hydroment. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Zerkegem) We werken op dit moment aan een uitgebreidt verslag van deze restauratie. Dit zullen wij binnenkort op onze website plaatsen.

Pelikaanberg 38 te Oudenaken - België

In deze hoeve worden van oude stallingen woonruimtes gemaakt. In de muren waren vele nitraten aanwezig en de muren waren zwak.

Hier is gekozen voor een leisteenblauwe sokkel van Hydroment SG 80 cm met Hydromentrond de hele hoeve om het vocht uit de muren te trekken. De buitenmuren worden aan de binnenzijde voorzien van isolerend Hydroment WDS. De binnenmuren van een laag Hydroment, met een beige pigment.

Een prachtig voorbeeld van de kracht van Hydroment blijft uit de ombouw van een oude boerenstal tot toprestaurant bij Hotel Angermühle in Altenmarkt an der Alz aan de Chiemsee. Hier werd in 2001 een slooprijpe oude schuur omgetovert tot een toplokatie. Architecten Silvia en Birgit Rachl gebruikten Hydroment WD om de zwaar aangetaste muren te saneren en isoleren.

De historische Wehrkirche uit de 15e eeuw in het plaatsje Lauterbach, in het Erzgebirge was sterk vervallen. Het ambachtelijk pleisterwerk was verweerd en brokkelde op grote schaal af. Hier werd de gehele sokkel aan de buitenzijde gesaneerd met Hydroment.

Hydroment is in Nederland onder andere ingezet bij de sanering van twee monumentale gebouwen:

1. Molen nummer 4 aan de Kinderdijk. Een van deze wereldberoemde molens werd restaureerd en in de kelders was vocht een groot probleem. Een architect gespecialiceerd in monumentenzorg heeft hier Hydroment ingezet.

2. Het voormalig Oostelijk Stoomgemaal van het Hoogheemraadschap van Schieland. Dit rijksmonument werd in 2002 volledig gesaneerd. Hierbij werden de kelders gesaneerd met Hydroment SG.

Een stad in het water: Venetië. Ook hier heeft men natuurlijk sterk te maken met opsteigend vocht in de oude monumentale panden. Op uitnodiging zijn de experts van Hydroment ook hier werkzaam om met vocht belaste muren te saneren.

Hydroment wordt verder ingezet bij saneringen in Engeland, Frankrijk, Polen, Tjechië, Slovenië, Servië, Oostenrijk, Zwitzerland en vele andere landen.

Update: 18-9-2010

Naast de restauratie van de kerk in Zerkegem zijn er in de afgelopen 9 maanden circa 90 projecten met Hydroment gesaneerd. In de afgelopen maanden en de komende tijd zijn gesaneerd/zullen aangepakt worden:

Onderkomst van de jeugddienst gemeente Halle

Momumentaal pand te Maastricht

Monumentaal pand in Amsterdam

Het restaurant van Dikker en Thijs Fenice Hotel Amsterdam http://www.dtfh.nl/

Lokaal van Basisschool te Kester (Gemeente Gooik)

 

 

NL

Home

Hydroment:

Finition:

Partenaires:

Humidimètres

Garanties

Tarifs

Info technique

Conditions generale

Contact

Liens