Le site en langue française est encore en construction, nous nous en excusons

Sinds september 2010 heeft Hydrosolf Benelux een eigen Kalei voor Hydroment ontwikkeld. Deze kalei is volledig damp-open en uitermate geschikt als afwerking voor Hydromentpleisters, maar nbatuurlijk ook als kalei voor uw muur.

Hydrosolf Kalei

Kaleiën is een eeuwenoude techniek 'tussen schilderen en bezetten', voor een authentieke afwerking van buitengevels. Kalei sluit perfect aan bij de hedendaagse trend van ecologie en traditionele waarden.

Kalei is zeer trendy en biedt steeds een grote meerwaarde!

Kalei is een '1 componenten systeem', in de massa ingekleurd. Hierdoor zal bij beschadiging geen witte onderlaag zichtbaar worden.

Er zijn 34 standaard Couleurs aan voor de Kalei. Kalei is ook zonder pigment (Wit) toepasbaar.

Kalei vertoont bij vochtig weer de kenmerkende ‘vlekvorming’. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt mee de kleurnuance in de Kalei. Door een specifieke borsteltechniek toe te passen kan men het uiteindelijk uitzicht mee bepalen. De kalei kan eveneens 'gepolierd' worden met een spons.

De laagdikte (1-3 mm) wordt bepaald door de hoeveelheid aanmaakwater, de blokborstel, de bevochtiging van de ondergrond en het aantal aangebrachte lagen.

Kalei is een samenstelling van o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en ciment vrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk. Deze laten uiteraard het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd.

Kalei is niet verwijderbaar, maar kan met klassieke gevelverven overschilderd worden.

Kalei dient aangebracht te worden op een zuigende, minerale ondergrond, die vooraf bevochtigd wordt. Oude verflagen dienen vooraf verwijderd te worden.

Beschadigde gevels kunnen mooi gerenoveerd worden door het vullend karakter van Kalei.

Kalei is de ideale afwerking voor een met Hydroment gesaneerde buitenmuur.

 

 

 

 


NL

Home

Hydroment:

Finition:

Partenaires:

Humidimètres

Garanties

Tarifs

Info technique

Conditions generale

Contact

Liens