FR

Home

Hydroment:

Afwerken:

Partners:

Vochtkeuring bij aankoop huis

Garanties

Prijzen 2017

Documentatie om te downloaden

Algemene voorwaarden

Contact

Links

 

 

 

Vochtproblemen

Het is de nachtmerrie voor elke huiseigenaar. VOCHT! Het kan vrijwel iedereen treffen: nieuwe huizen, oudere huizen, gerenoveerde huizen, gebruiksgebouwen zoals scholen en gemeentelijke gebouwen. Elk gebouw kan getroffen worden door vochtproblemen.

Oorzaak
Vochtproblemen kunnen door veel factoren veroorzaakt worden:

Opstijgend vocht
Dit is de meest voorkomende oorzaak van vochtplekken. Tegenwoordig wordt bij nieuwe gebouwen een horizontale, door vocht ondoordringbare laag ingebracht. Bouwfolie onder de betonnen vloeren en een kunststof strook onder in de muren. In oudere gebouwen ontbreekt deze scheidingslaag of is deze beschadigd. Hierdoor wordt door de capillaire werking vocht in de muren omhoog gezogen. Vaak wordt in zo´n geval geïnjecteerd. Bij injectie wordt het vocht echter onder de injectielaag tegengehouden en ontstaat capillaire druk en kan vocht zich een andere weg zoeken.

Indringend vocht
Dit is vooral het geval bij beschadigde gevels waarvan de voegen beschadigd zijn en bij kelders waarbij de scheiding tussen aarde en muur in de aarde niet aanwezig is of niet meer functioneert. In geval van onderaardse waterstromen is het behandelen van indringend vocht heel moeilijk.

Beschadigd riool of waterleiding
Indien een riool, regenwaterafvoer of waterleiding beschadigd is en water uitstroomt, zal dit water zich een andere weg zoeken.

Water/vocht zoekt immers altijd de weg van de minste weerstand.

Hygroscopisch vocht
Indien een muur veel zouten bevat kan de muur zelf vocht van de ruimte opzuigen en opslaan. Dit is veelal het geval bij de ombouw van oude stallen naar woonruimtes. De zouten en nitraten zullen elk nieuw pleister opnieuw vernietigen. Vaak wordt hier een membraan geplaatst waarachter de problemen verstopt worden. Dit is echter een tijdelijke oplossing! Na 5, 10 of 15 jaar kunnen de ­problemen weer de kop opsteken.

Condensatie
Indien de muren door het vocht afkoelen (dit is een natuurlijk proces) of door gebrek aan isolatie koud zijn kan warme lucht condenseren. De warme lucht tegen de koude muur koelt af en bereikt de dauwpunttemperatuur en condenseert. Vaak hangen de druppels aan het plafond of de muur.

Oplossingen
Hydroment kan u zeker helpen om uw vochtproblemen duurzaam en betaalbaar op te lossen. Hydroment is echter geen tovermiddel. Hydroment werkt op basis van natuur­lijke processen.
Het is van belang om de oorzaak van de vochtproblemen vast te stellen en op basis van deze bevindingen maatregelen te nemen. Hydrosolf gelooft niet in GRATIS advies en gladde verkooppraatjes. Gratis advies is meestal een verkooppraatje met als enig doel een eigen product te verkopen. Goed, onafhankelijk advies is niet GRATIS!

Hydrosolf adviseert om uw vochtproblemen te laten analyseren door een bouwingenieur, architect met ­ervaring in vochtproblemen of een vochtconsulent. ­Sommige oorzaken zoals een kapotte waterleiding of riool moeten natuurlijk weggenomen worden. Bij condensatie is isolatie met Hydroment vaak een oplossing. Insijpelend vocht moet tegengehouden worden. Bij zoutbelastingen en opstijgend / indringend vocht is Hydroment zeker een oplossing!

 

Heeft u een oud huis of oude hoeve en u overweegt injecteren?

Lees hier over de mogelijke gevolgen!

Vragen
Voor vragen en of opmerkingen die niet met bestellingen of individuele zaken te maken hebben vragen wij u email te gebruiken. .

 


Gezocht:

Agent voor Wallonië

Klik hier voor meer info!

Waterschade? Overstroming?

Lees hier wat Hydroment voor u kan doen!

Wij stellen een diagnose en stellen een technisch rapport voor u op.

Heeft u een oud huis of oude hoeve en u overweegt injecteren?

Lees hier over de mogelijke gevolgen!

Huis kopen?

Laat een vochtkeuring doen!

Klik hier voor meer info!