Hydroment Transputz WDS


Hydroment WDS is een isolerende vochtregulerende mortel met als isolerende component EPS, beter ­bekend als Styropor of piepschuim. Dankzij de toevoeging van deze minuscule bolletjes ontstaat een romig mortel dat op schuimbeton lijkt. Dit mortel kan in lagen van ­maximaal 5 cm per laag worden aangebracht.

De maximale dikte van een Hydroment WDS laag ­bedraagt 10 cm.

Hydroment WDS is heel geschikt om sleuven van warmwaterleidingen, ongebruikte rolluikbakken, holle ruimten langs kozijnen en dergelijke te vullen. Het is zowel thermisch als accoustisch isolerend en makkelijk te verwerken.

Hydroment WDS heeft iets minder sterke eigenschappen voor het afschermen van zouten en nitraten. Daarom wordt eerst een hechtlaag van Hydroment SG aangebracht.

Het isolerende vermogen van Hydroment WDS is met een K-coëfficiënt van 0,066 zeer hoog. Met een gebruikelijke buitenmuurdikte van 35 cm volstaat 4 tot ­
5 cm Hydroment WDS om een K-waarde van 0,6 te behalen welke voldoet aan de strenge EPB richtlijn welke geldt op het moment van schrijven van deze brochure. In onderstaande tabel kunt u een dergelijke berekening aflezen. Op onze website kunt u een rekenmodule downloaden waarin u uw eigen gegevens kunt invoeren.

De drukvastheid en slagvastheid van Hydroment WDS is niet zo hoog als bij de andere Hydroment producten. Daarom wordt, zeker bij gebruik buiten, geadviseerd deze af te werken met het vezelversterkte Hydroment FO met gebruik van een net (zie technische fiche).

Download hier het info blad en technisch fiche

Klik hier voor de prijzen

 

U mag ook bestellen per e-mail verkoop@hydroment.be

Hier kunt een een excel bestand downloaden om zelf een berekening te maken.

K-CoŽfficient        
Omschrijving Ri + (Ri of Re) [m2K/W] R [m2K/W]

Buitenmuur - Hydroment isolatie WDS 5 cm; lambada 0,066 W/mK

  rs 0,168
  d lambada    
Samenstelling van een gebouwdeel (m) (WmK)    
Hydroment FO afwerkpleister 0,002 0,52 R3 0,004
Hydroment WD isolerend stucwerk 0,05 0,066 R1 0,758
Metselwerk volle steen 0,35 0,45 R2 0,778
  Totale warmte weerstand   Rt 1,707
  K-CoŽfficient   K 0,586
 
Voor de EPB norm is een K-CoŽfficient van minder dan 0,60 vereist  

 

Gebruiksaanwijzing Transputz WDS

Het pleisterwerk kan verwerkt worden met conventionele machines met stukadoorsmachines met een grote namixer of met de hand gemengd met een handmixer.

• Grote oneffenheden:
Grote oneffenheden met Transputz ® WDS uitvlakken. Ten minste 24 uur wachten voordat wordt verder gewerkt.

• Hechtlaag:
Gladde of licht absorberende oppervlakken: Een dun net aanbrengen mortel CS IV / P III. Daarna 24 uur wachten.
Oppervlakken met sterk wisselende absorptie: Een dunne laag mortel CS IV / P III aanbrengen. Daarna 24 uur wachten.
Sterk zuigende muren en met zouten aangetaste muren zeer sterk, tot verzadiging, bevochtigen en voorzien van een volledige hechtlaag uit Transputz ® SG. Aanbrengen met de hand en ruw maken met een grove lijmkam.
Uitgekraste voegen ook volledig vullen met Transputz ® SG.
Uitvullen kan ook met Transputz ® SG. Dit werk moet worden uitgevoerd volgens de technische fiche van Transputz ® SG.

Stuclagen:
Transputz ® WDS pleister in een sterkte van 30 tot 50 mm in een enkele of meerdere lagen toepassen; nat op nat. Van 50 tot maximaal 100 mm in twee lagen. Voor de verwerking van twee lagen, de eerste laag is goed opruwen. Een wachttijd van ten minste 48 uur vóór de toepassing van de volgende laag in acht houden.
Het oppervlak mag niet geschuurd worden, maar slechts licht drukkend afgetrokken. Voor de volgende laag afwerkpleister het oppervlak na het drogen
Rabotteren (schuren).
Voor het aanbrengen van het afwerkpleister is een wachttijd nodig van 1 dag per inch pleisterdikte, maar ten minste 1 week. Lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid vertragen de instelling.

• afdeklaag:
Voor het binnen afwerken op Transputz ® WDS is een dunne laag minerale pleister, bij voorkeur Transputz FO geschikt.
Voor het buiten afwerken op Transputz ® WDS dient 4 tot 6 mm FO met vezelnet en met daarop 2 mm vezelversterkte Transputz FP gebruikt te worden.

Menginstructies
Transputz WDS kan aangemaakt worden met een stukadoorsmachine met namixer of met een handmixer. Betonmolens zijn niet geschikt.
Mengtijd is 3 tot 5 minuten. De water toegave is ongeveer 14 l / zak. Om een uniforme samenstelling te krijgen steeds hele zakken aanmaken. Eenmaal opgestijfd materiaal niet opnieuw mengen.

FR

Home

Hydroment:

Afwerken:

Partners:

Vochtkeuring bij aankoop huis

Garanties

Prijzen 2017

Documentatie om te downloaden

Algemene voorwaarden

Contact

Links