Afwerken

Hydroment mooi en natuurlijk afwerken

Om de werking van de Hydroment vochtregulerende stuclaag niet te beperken mag de afwerking van de wand natuurlijk niet afgesloten worden door een dampdichte verf of een vinyl behang.

De beste afwerking voor buitengevels voor buitengevels is silicaatverf of kalei. Binnengevels kunnen het beste afgewerkt worden met silicaatverf, kalkverf of leemproducten.

Silicaatverf

Silicaten zijn mineralen in de vorm van zouten of esters van kiezelzuur (Si(OH)4) en zijn een grondstof voor glas. Het wordt ook verwerkt in zeer hoogwaardige ecologische verf. Silicaatverf is heel mooi, dekt goed, weersbestendig, veegvast, is heel eenvoudig te verwerken en zeer damp-open. Bovendien heeft silicaatverf een licht vullend karakter waardoor kleine oneffenheden in het Hydromentpleisters worden gesloten. Silicaatverf is dé ideale verf voor Hydromentpleisters, binnen en buiten. Hier leest u meer over silicaatverf.

Kalei

Kaleiën is een eeuwenoude techniek 'tussen schilderen en bezetten', voor een authentieke afwerking van buitengevels. Kalei sluit perfect aan bij de hedendaagse trend van ecologie en traditionele waarden.

Kalei is zeer trendy en biedt steeds een grote meerwaarde!

Kalei is een '1 componenten systeem', in de massa ingekleurd. Hierdoor zal bij beschadiging geen witte onderlaag zichtbaar worden.

Er zijn 34 standaard kleuren aan voor de Kalei. Kalei is ook zonder pigment (Natura) toepasbaar.

Kalei vertoont bij vochtig weer de kenmerkende ‘vlekvorming’. De zuigkracht van de ondergrond bepaalt mee de kleurnuance in de Kalei. Door een specifieke borsteltechniek toe te passen kan men het uiteindelijk uitzicht mee bepalen. De kalei kan eveneens 'gepolierd' worden met een spons.

De laagdikte (1-3 mm) wordt bepaald door de hoeveelheid aanmaakwater, de blokborstel, de bevochtiging van de ondergrond en het aantal aangebrachte lagen.

Kalei is een samenstelling van o.a. minerale grondstoffen (max. korrelgrootte 0,75 mm) en cement vrije bindmiddelen zoals kalk en hydraulische kalk. Deze laten uiteraard het ademend en vochtregulerend karakter van de gevel onveranderd.

Kalei is niet verwijderbaar, maar kan met klassieke gevelverven overschilderd worden.

Kalei dient aangebracht te worden op een zuigende, minerale ondergrond, die vooraf bevochtigd wordt. Oude verflagen dienen vooraf verwijderd te worden.

Beschadigde gevels kunnen mooi gerenoveerd worden door het vullend karakter van Kalei.

Kalkverf

Kalkverf is een kalkmatte, decoratieve verf die binnen, maar ook buiten kan toegepast worden. Binnen zijn er vele decoratieve schilder- en spateltechnieken mogelijk met de Kalkverf.

Kalkverf biedt steeds een bijzondere meerwaarde!

De Kalkverf leent zich zeer goed voor restauraties en renovaties van oude gebouwen. Bovendien is de Kalkverf een 'natuurlijke verf' met een groot traditioneel en ecologisch karakter.

Er zijn 36 standaard kleuren aan specifiek voor Kalkverf.

Het aanmaken van de Kalkverf is de eenvoud zelve!
Het pigment wordt toegevoegd aan het aanmaakwater en nadien met Kalkverf poeder gemengd. Indien er minder water wordt toegevoegd kunnen diverse spateltechnieken toegepast worden.

Kaleikleuren

Kaleikleuren

Kalkverfkleuren

Kalkverfkleuren


FR

Home

Hydroment:

Afwerken:

Partners:

Vochtkeuring bij aankoop huis

Garanties

Prijzen 2017

Documentatie om te downloaden

Algemene voorwaarden

Contact

Links

 

Gezocht:

Agent voor Wallonië

Klik hier voor meer info!

Waterschade? Overstroming?

Lees hier wat Hydroment voor u kan doen!

Wij stellen een diagnose en stellen een technisch rapport voor u op.

Heeft u een oud huis of oude hoeve en u overweegt injecteren?

Lees hier over de mogelijke gevolgen!

Huis kopen?

Laat een vochtkeuring doen!

Klik hier voor meer info!